AENOR – Espainiako Normalizazio eta Ziurtapen Elkartea

Hasiera > Gaurkotasuna

Listeria detektatzeko eta zenbatzeko metodo horizontala

UNE-EN ISO 11290:2018 arau berriak Listeria monocytogenes eta Listeria spp detektatzeko eta kontatzeko metodo horizontal bat deskribatzen du. lehen eta bigarren zatietan: UNE-EN ISO 11290-1:2018 eta UNE-EN ISO 11290-2:2018

Hotzarekiko oso erresistentea den bakterioa da, eta hainbat elikagaitan aurki daiteke, bai giza kontsumokoetan, bai animalia kontsumokoetan (gazta freskoa, haragi prozesatuak, hestebeteak, esnea, arrain ketuak, barazki gordinak, etab.).

Nahiz eta ondoren deskribatu diren listeria espezie batzuk agian ezin diren metodo honen bidez detektatu edo berretsi, kontua da arau hau oso erabilgarria izan daitekeela kasu gehienetan, pertsona eta animalientzat kaltegarria den bakterio hau aurkitzen lagun baitezake.

Elikagaien mikrobiologiarekin erlazionatutako beste arau batzuei buruzko informazio gehiago lortzeko:

- (UNE-EN ISO 11731:2017). Calidad del agua. Legionellaren zenbaketa.
- UNE-EN ISO 6579-1:2017. Salmonella.


 

Eskubide guztiak erreserbatuta: © AENOR, 2016

Esteka partekatzea

Aenorren informazioa - Legezko abisuak - Erabilerraztasun-deklarazioa - Gunearen mapa